
Poslastico je v kuhinji Andreja Goljata spekla šestletna Nara. Recept je takšen, da ga lahko prilagodite po svojem okusu in uporabite svoje najljubše sadje.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice rjavega sladkorja
- sok ½ pomaranče
- 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
- 100 g masla, narezanega na koščke
- 120 g ostre moke
- 70 g ovsenih kosmičev

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice rjavega sladkorja
- sok ½ pomaranče
- 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
- 100 g masla, narezanega na koščke
- 120 g ostre moke
- 70 g ovsenih kosmičev
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. S pomočjo staršev jabolka olupimo in narežemo na majhne kose. V posodi jih pomešamo s cimetom, žlico sladkorja in pomarančnim sokom.

Mešanici dodamo še gozdne sadeže in dobro premešamo. Sadje pretresemo v globok pekač, ga poravnamo in malo potlačimo z dlanjo.

V posodi s prsti dobro pregnetemo 70 g masla z moko in tako naredimo drobljenec. Dodamo še kosmiče in dve žlici sladkorja ter ponovno pregnetemo s prsti.

Sadje v pekaču prekrijemo z drobljencem in povrhu porazdelimo preostale koščke masla. Starši naj našo sladico postavijo v pečico za 40 minut. Drobljenec lahko ponudimo s sladoledom!
