
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!

Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač
Postopek
Jabolka olupimo in narežemo na krhlje. V kozico damo maslo, jabolka, cimet po okusu, limonov sok in 6 žlic sladkorja; če so jabolka prekisla, dodamo še malo sladkorja. Dušimo, da se jabolka zmehčajo.
Pekač premažemo z maščobo. V skledi zmešamo moko, pšenični zdrob in sladkor. Dodamo pecilni prašek, premešamo in pol mase stresemo na dno pekača. Na suho maso damo ohlajena dušena jabolka, jih prekrijemo z drugo polovico suhe mase in poravnamo.
V skledo ubijemo 3 jajca, dodamo sladko smetano in olje. Maso premešamo in z njo prelijemo sestavine v pekaču. Z vilicami sladico večkrat prebodemo. Narastek damo za 45 minut v pečico, segreto na 180 °C. Ko je vrhnja plast zlato rumeno zapečena, ga vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo.