
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento

Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper

Samo Kreft razkriva, kako poceni in zdravo jesti
Kako nahraniti družino za 200 evrov na mesec? Nekdanji tekmovalec MasterChefa Samo Kreft ima preprost, zdrav in učinkovit recept.

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.
Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.
Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.