Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.

3

Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.