© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polenta-s-spinaco-in-kozjim-sirom_558x620_acf_cropped

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.

3

Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.