© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni krhlji v krompirjevem testu

Krompirjevo testo je odlično za sladice.

Jabolčni krhlji v krompirjevem testu

Krompirjevo testo je odlično za sladice.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcni-krhlji-v-krompirjevem-testu-100_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg mokastega krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 20 g masla
  • 2 rumenjaka
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sol
  • 4 jabolka
  • maslo za model
  • cimetov sladkor za posip
  • jabolčni krhlji in stepena smetana za okras

preliv

  • 1 jajce
  • 2 dl mleka za preliv
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 kg mokastega krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 20 g masla
  • 2 rumenjaka
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sol
  • 4 jabolka
  • maslo za model
  • cimetov sladkor za posip
  • jabolčni krhlji in stepena smetana za okras

preliv

  • 1 jajce
  • 2 dl mleka za preliv

Postopek

1

Krompir v lupini skuhamo, olupimo, še vročega pretlačimo, nato pa ohladimo. Če je kuhan krompir že ohlajen, ga lahko tudi naribamo. Pretlačen krompir zgnetemo z moko, maslom, jajcem, rumenjaki, muškatnim oreškom in soljo v gladko testo. Testa ne gnetemo predolgo, ker postane žilavo.

2

Jabolka olupimo in razrežemo na četrtine. Testo razvaljamo in razrežemo na 16 pravokotnikov, tako velikih, da so jabolčni krhlji lepo oviti v testo; jabolčni krhlji naj stoje pokonci in kukajo iz testa.

3

Tortni model namažemo z maslom in s testom ovite jabolčne krhlje zložimo pokonci v model. Uporabimo lahko tudi več manjših modelčkov, v katere nadevamo po štiri jabolčne krhlje.

4

Pečemo v pečici pri 160 °C približno pol ure do zlato rumene barve. Pečene jabolčne krhlje prelijemo z jajcem, ki smo ga razžvrkljali z mlekom in lepo popečemo (pečemo še približno 10 minut). Preden pecivo ponudimo, ga rahlo potresemo s cimetovim sladkorjem. Sadno sladico okrasimo s svežimi jabolčnimi krhlji in stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.