
Domači kečap
Kečap se prileže vsepovsod kot omaka.
Domači kečap
Kečap se prileže vsepovsod kot omaka.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- za palec velik kos svežega ingverja
- 1 rdeč čili
- 800 g paradižnika
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička koriandrovih semen
- sol
- poper

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- za palec velik kos svežega ingverja
- 1 rdeč čili
- 800 g paradižnika
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička koriandrovih semen
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Ingver olupimo in drobno sesekljamo ali naribamo. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Paradižnik potopimo v vročo vodo, ga olupimo in v sekljalniku ali ročno sesekljamo.
Na segretem olju 10 do 15 minut pražimo čebulo, česen, ingver in čili, da se zelenjava zmehča. Dodamo preostale sestavine, solimo, popramo in kuhamo 30 minut, da se zmes zgosti. Občasno premešamo.
Sestavine malo ohladimo, nato pa jih v kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo. Če je kečap pregost, ga razredčimo z malo vrele vode. Precedimo ga in napolnimo v vroč steriliziran kozarec ali steklenico. Pred uporabo ga popolnoma ohladimo. V hladilniku ga lahko hranimo 3 mesece.