
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom

Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo

Retro klasika: jogurtovo pecivo, ki ga morate znova speči
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic do otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Vikend izziv: čudovite domače pite, ki vam jih bodo vsi zavidali
Jesen je kot nalašč za peko čudovitih sadnih pit. Za osnovo lahko uporabite naš preizkušen recept za krhko testo, nato pa se poigrate z nadevi in čudovito okrasitvijo.

Mali vodnik po azijskih pijačah iz riža
Riž je v Aziji pomembna surovina za pripravo pijač. Njegova razširjenost je proizvajalcem omogočila pravi peskovnik za eksperimentiranje in privedla do zanimivega nabora.
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.
Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.
Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Babka z malinami in lešniki
Čudovit čokoladni venec je najboljši še topel!