Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.
Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.
Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...