
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom

Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.
Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.
Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.