
Kaj boste skuhali danes?
Pečen riž z jajcem, rakci in grahom
Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.
Pečen riž z jajcem, rakci in grahom
Ekstremno hitro pripravljen riž kar v voku.

Sestavine
- 250 g riža basmati
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 rdeč čili
- 2 stepeni jajci
- 200 g zamrznjenega graha
- šopek mlade čebulice
- 300 g majhnih kuhanih rakcev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- sojina omaka, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 250 g riža basmati
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 rdeč čili
- 2 stepeni jajci
- 200 g zamrznjenega graha
- šopek mlade čebulice
- 300 g majhnih kuhanih rakcev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- sojina omaka, ko postrežemo
Postopek
V kozico damo riž s 6 dl vode. Zavremo, pokrijemo, solimo in kuhljamo 10 minut, da riž popije skoraj vso vodo. Odstavimo z ognja in pustimo pokrito še 5 minut.
Mlado čebulico narežemo na rezine, čiliju odstranimo semenje in ga narežemo na rezine. V voku ali veliki ponvi segrejemo olje. Dodamo česen in čili in pražimo 10 sekund; pazimo, da se ne zažge! V vok stresemo riž, med mešanjem ga pražimo eno minuto, nato ga porinemo na eno stan posode. Na prazno stran vlijemo jajci in ju med mešanjem popečemo. Ko zakrknejo, vmešamo še grah in mlado čebulo in vse skupaj pražimo še 2 minuti, da se grah zmehča. Dodamo rakce in sojino omako, mešamo na ognju še toliko časa, da se rakci segrejejo, in postrežemo. Po želji si vsak sam doda malo sojine omake.