Kaj boste skuhali danes?
Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko
Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko
Sestavine
- majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
- 1 žlička ostrigine ali ribje omake
- 1 žlička sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g govejega fileja (steak)
- velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo
pomaka
- ½ čebule
- 1 rdeč čili
- sok 2 limet
- 2 žlici ribje omake
- sladka čilijeva omaka (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
- 1 žlička ostrigine ali ribje omake
- 1 žlička sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g govejega fileja (steak)
- velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo
pomaka
- ½ čebule
- 1 rdeč čili
- sok 2 limet
- 2 žlici ribje omake
- sladka čilijeva omaka (po želji)
Postopek
Koriandrova stebla drobno sesekljamo in jih zmešamo z ostrigino (ali ribjo) in sojino omako. Malce solimo, nato damo v vrečko za zamrzovanje skupaj s steakom. Marinado vtremo v meso, nato damo v hladilnik za najmanj 1 uro in največ 3 ure.
Za pomako drobno sesekljamo čebulo in čili, sesekljamo tudi koriandrove lističe. Vse sestavine za pomako damo v skledico in dodamo sesekljan koriander. Pokusimo – če želimo slajšo, dodamo malo sladke čilijeve omake; če bi raje bolj slano, dodamo še malo ribje omake.
Na visoki temperaturi segrejemo ponev in v njej pečemo steak 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako pečen nam je všeč. Pustimo ga počivati 5 do 10 minut, nato ga narežemo na rezine in ponudimo na zeliščni posteljici s pomako ob strani.