Kaj boste skuhali danes?
Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko
Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko
Sestavine
- majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
- 1 žlička ostrigine ali ribje omake
- 1 žlička sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g govejega fileja (steak)
- velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo
pomaka
- ½ čebule
- 1 rdeč čili
- sok 2 limet
- 2 žlici ribje omake
- sladka čilijeva omaka (po želji)
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
- 1 žlička ostrigine ali ribje omake
- 1 žlička sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g govejega fileja (steak)
- velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo
pomaka
- ½ čebule
- 1 rdeč čili
- sok 2 limet
- 2 žlici ribje omake
- sladka čilijeva omaka (po želji)
Postopek
Koriandrova stebla drobno sesekljamo in jih zmešamo z ostrigino (ali ribjo) in sojino omako. Malce solimo, nato damo v vrečko za zamrzovanje skupaj s steakom. Marinado vtremo v meso, nato damo v hladilnik za najmanj 1 uro in največ 3 ure.
Za pomako drobno sesekljamo čebulo in čili, sesekljamo tudi koriandrove lističe. Vse sestavine za pomako damo v skledico in dodamo sesekljan koriander. Pokusimo – če želimo slajšo, dodamo malo sladke čilijeve omake; če bi raje bolj slano, dodamo še malo ribje omake.
Na visoki temperaturi segrejemo ponev in v njej pečemo steak 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako pečen nam je všeč. Pustimo ga počivati 5 do 10 minut, nato ga narežemo na rezine in ponudimo na zeliščni posteljici s pomako ob strani.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.