© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko

Goveji file na zeliščni posteljici po tajsko

Čas priprave 25 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveji-file_tajsko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
  • 1 žlička ostrigine ali ribje omake
  • 1 žlička sojine omake
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g govejega fileja (steak)
  • velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo

pomaka

  • ½ čebule
  • 1 rdeč čili
  • sok 2 limet
  • 2 žlici ribje omake
  • sladka čilijeva omaka (po želji)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
  • 1 žlička ostrigine ali ribje omake
  • 1 žlička sojine omake
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g govejega fileja (steak)
  • velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo

pomaka

  • ½ čebule
  • 1 rdeč čili
  • sok 2 limet
  • 2 žlici ribje omake
  • sladka čilijeva omaka (po želji)

Postopek

1

Koriandrova stebla drobno sesekljamo in jih zmešamo z ostrigino (ali ribjo) in sojino omako. Malce solimo, nato damo v vrečko za zamrzovanje skupaj s steakom. Marinado vtremo v meso, nato damo v hladilnik za najmanj 1 uro in največ 3 ure.

2

Za pomako drobno sesekljamo čebulo in čili, sesekljamo tudi koriandrove lističe. Vse sestavine za pomako damo v skledico in dodamo sesekljan koriander. Pokusimo – če želimo slajšo, dodamo malo sladke čilijeve omake; če bi raje bolj slano, dodamo še malo ribje omake.

3

Na visoki temperaturi segrejemo ponev in v njej pečemo steak 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako pečen nam je všeč. Pustimo ga počivati 5 do 10 minut, nato ga narežemo na rezine in ponudimo na zeliščni posteljici s pomako ob strani.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.