Kaj boste skuhali danes?
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.
Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta
Postopek
Meso skrbno o čistimo – odstranimo morebitne kite in kožice –, nato pa ga oplaknemo s hladno vodo in dobro osušimo ter natremo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Sir narežemo na pet centimetrov dolge, za svinčnik debele palčke in z njimi pretaknemo začinjeno meso. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
Meso vsenaokrog povaljamo v moki. V teflonski ponvi močno segrejemo maslo in meso na vseh straneh lepo popečemo do rjave barve. Nato ga damo v primeren pekač in prihranimo na toplem.
Na olju zlato rjavo prepražimo nasekljano šalotko. Dolijemo govejo juho in kuhljamo nekaj minut. Dodamo česen in jogurt ter dobro zmešamo. Meso, ki ga hranimo na toplem, prelijemo s pripravljeno jogurtovo omako. V pečici ga pri nizki temperaturi (pri 150 °C) pečemo pokrito približno 20 minut.
Pečeno meso vzamemo iz omake in ga serviramo v primerni posodi ali na pladnju. Omako začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljan peteršilj. Meso ponovno prelijemo z omako. Kot priloga odlično tekne dušen riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Božična torta s piškotno kremo
Vložena pečena paprika v odišavljenem olju
Vložena paprika bo odlična spremljevalka narezkov