
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.

Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta
Postopek
Meso skrbno o čistimo – odstranimo morebitne kite in kožice –, nato pa ga oplaknemo s hladno vodo in dobro osušimo ter natremo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Sir narežemo na pet centimetrov dolge, za svinčnik debele palčke in z njimi pretaknemo začinjeno meso. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

Meso vsenaokrog povaljamo v moki. V teflonski ponvi močno segrejemo maslo in meso na vseh straneh lepo popečemo do rjave barve. Nato ga damo v primeren pekač in prihranimo na toplem.
Na olju zlato rjavo prepražimo nasekljano šalotko. Dolijemo govejo juho in kuhljamo nekaj minut. Dodamo česen in jogurt ter dobro zmešamo. Meso, ki ga hranimo na toplem, prelijemo s pripravljeno jogurtovo omako. V pečici ga pri nizki temperaturi (pri 150 °C) pečemo pokrito približno 20 minut.

Pečeno meso vzamemo iz omake in ga serviramo v primerni posodi ali na pladnju. Omako začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljan peteršilj. Meso ponovno prelijemo z omako. Kot priloga odlično tekne dušen riž.