© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki

Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.

Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki

Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 700 g svinjske ribice
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre mlete paprike
  • 120 g sira gavde v kosu
  • 1 velika šalotka
  • 1 strok česna
  • majhen šopek peteršilja
  • moka za povaljanje
  • 60 g masla
  • 2 žlici olja
  • 1,25 dl goveje juhe
  • 2,5 dl jogurta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 700 g svinjske ribice
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre mlete paprike
  • 120 g sira gavde v kosu
  • 1 velika šalotka
  • 1 strok česna
  • majhen šopek peteršilja
  • moka za povaljanje
  • 60 g masla
  • 2 žlici olja
  • 1,25 dl goveje juhe
  • 2,5 dl jogurta

Postopek

1

Meso skrbno o čistimo – odstranimo morebitne kite in kožice –, nato pa ga oplaknemo s hladno vodo in dobro osušimo ter natremo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Sir narežemo na pet centimetrov dolge, za svinčnik debele palčke in z njimi pretaknemo začinjeno meso. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2

Meso vsenaokrog povaljamo v moki. V teflonski ponvi močno segrejemo maslo in meso na vseh straneh lepo popečemo do rjave barve. Nato ga damo v primeren pekač in prihranimo na toplem.

3

Na olju zlato rjavo prepražimo nasekljano šalotko. Dolijemo govejo juho in kuhljamo nekaj minut. Dodamo česen in jogurt ter dobro zmešamo. Meso, ki ga hranimo na toplem, prelijemo s pripravljeno jogurtovo omako. V pečici ga pri nizki temperaturi (pri 150 °C) pečemo pokrito približno 20 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4

Pečeno meso vzamemo iz omake in ga serviramo v primerni posodi ali na pladnju. Omako začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljan peteršilj. Meso ponovno prelijemo z omako. Kot priloga odlično tekne dušen riž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.