
Kaj boste skuhali danes?
Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem
Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
- 2 žlički ribje omake
- 100 g riževih rezancev
- sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
- 150 g kuhanih velikih kozic
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
- 2 žlički ribje omake
- 100 g riževih rezancev
- sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
- 150 g kuhanih velikih kozic
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
Postopek
V srednje veliki kozici segrejemo olje in nanj stresemo tanko narezan čili. Pražimo 1 minuto, nato dodamo karijevo pasto, premešamo in pražimo še 1 minuto. V loncu raztopimo jušno kocko v 7 dl vrele vode, ki jo zlijemo v kozico in vse skupaj premešamo. Prilijemo kokosovo mleko in zavremo.
Dodamo ribjo omako, malce solimo in popramo. Vmešamo rezance in kuhamo še 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Dodamo limetin sok in kozice; kuhamo, dokler se ne pregrejejo, to je približno 2 do 3 minute. Koriander grobo nasekljamo in ga nekaj stresemo v juho.
Jed razdelimo v skledice in potresemo s preostalim koriandrom. Na vrh vsake porcije položimo krhelj limete.