Kaj boste skuhali danes?
Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem
Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
- 2 žlički ribje omake
- 100 g riževih rezancev
- sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
- 150 g kuhanih velikih kozic
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
- 2 žlički ribje omake
- 100 g riževih rezancev
- sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
- 150 g kuhanih velikih kozic
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
Postopek
V srednje veliki kozici segrejemo olje in nanj stresemo tanko narezan čili. Pražimo 1 minuto, nato dodamo karijevo pasto, premešamo in pražimo še 1 minuto. V loncu raztopimo jušno kocko v 7 dl vrele vode, ki jo zlijemo v kozico in vse skupaj premešamo. Prilijemo kokosovo mleko in zavremo.
Dodamo ribjo omako, malce solimo in popramo. Vmešamo rezance in kuhamo še 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Dodamo limetin sok in kozice; kuhamo, dokler se ne pregrejejo, to je približno 2 do 3 minute. Koriander grobo nasekljamo in ga nekaj stresemo v juho.
Jed razdelimo v skledice in potresemo s preostalim koriandrom. Na vrh vsake porcije položimo krhelj limete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Narastek iz divjih gob in kostanja
Gobe, kostanj, korenovke in krompirjev pire bomo združili v slastni jesenski zloženki
Testenine z omako iz pečenih paprik
Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni
Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.