© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem

Pikantna juha laksa z rezanci, kozicami in karijem

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pikantna juha laksa z rezanci kozicami in karijem

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeč čili
  • 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
  • 2 žlički ribje omake
  • 100 g riževih rezancev
  • sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
  • 150 g kuhanih velikih kozic
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeč čili
  • 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
  • 2 žlički ribje omake
  • 100 g riževih rezancev
  • sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
  • 150 g kuhanih velikih kozic
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper

Postopek

1

V srednje veliki kozici segrejemo olje in nanj stresemo tanko narezan čili. Pražimo 1 minuto, nato dodamo karijevo pasto, premešamo in pražimo še 1 minuto. V loncu raztopimo jušno kocko v 7 dl vrele vode, ki jo zlijemo v kozico in vse skupaj premešamo. Prilijemo kokosovo mleko in zavremo.

2

Dodamo ribjo omako, malce solimo in popramo. Vmešamo rezance in kuhamo še 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Dodamo limetin sok in kozice; kuhamo, dokler se ne pregrejejo, to je približno 2 do 3 minute. Koriander grobo nasekljamo in ga nekaj stresemo v juho.

3

Jed razdelimo v skledice in potresemo s preostalim koriandrom. Na vrh vsake porcije položimo krhelj limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.