
Kaj boste skuhali danes?
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce

Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač

Vse, kar morate vedeti o shranjevanju gob za ozimnico
Nekoliko nižje temperature in deževni dnevi so poskrbeli, da so iz zemlje pokukale gobe. Teh bo naenkrat v izobilju, zato je dobro vedeti, kako jih shraniti.

Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.
Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.
Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Stročji fižol
Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.
Velikonočna terina iz krače s pistacijami
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.