© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mandljevi florentinski piskotki

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.

2

Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.