
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce

Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.
Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.