© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mandljevi florentinski piskotki

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.

2

Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.

Priljubljeni recepti

Pisani medenjaki

Prazniki brez medenjakov? Nemogoče!

1 h
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Jagodna beljakova rulada

Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado

45 min
Enostavno

Bučna juha s slanino

1 h 18 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.