
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi, krokant pa v možnarju fino zdrobimo.
V kotliček za sneg damo oba rumenjaka, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nad vročo vodno kopeljo stepemo v gosto zmes, nato pa odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Želatino ožmemo, raztopimo v vročem mandljevem likerju in vmešamo v jajčno peno.
Beljak stepemo z žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg. Četrt litra smetane prav tako čvrsto stepemo (preostalo smetano prihranimo). Krokant, sneg in stepeno smetano vmešamo z metlico za sneg v jajčno peno; maso damo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Jagode operemo, očistimo ter glede na velikost razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Pokapamo jih z limonovim sokom, dodamo preostali kristalni sladkor, previdno zmešamo in pustimo 10 minut v marinadi. Nato jagode pokapamo s preostalo tekočo sladko smetano in previdno premešamo.
Iz dobro ohlajene krokantove strjenke z žlico izrežemo lepe stožce, s smetanovimi jagodami serviramo na desertne krožnike in ponudimo.