Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro

Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro

Čas priprave 45 min + 30 min čakanja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
slive češplje Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 270 g listnatega testa
  • 1 rahlo stepen beljak
  • 2,5 dl karamela (pribl. 15 kock)

nadev

  • 2 lista želatine
  • 200 g skute (20 %)
  • 3 žlice vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice jajčnega likerja
  • 1 dl sladke smetane
  • 400 g češpelj

Preberite tudi

Sestavine

  • 270 g listnatega testa
  • 1 rahlo stepen beljak
  • 2,5 dl karamela (pribl. 15 kock)

nadev

  • 2 lista želatine
  • 200 g skute (20 %)
  • 3 žlice vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice jajčnega likerja
  • 1 dl sladke smetane
  • 400 g češpelj

Postopek

1

Listnato testo razvaljamo na delovni površini in ga razrežemo na šest kvadratov, ki jih diagonalno prerežemo tako, da dobimo dvanajst trikotnikov. Trikotnike zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Premažemo jih z beljakom in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 8 minut. Pečene trikotnike zložimo na kuhinjsko mrežo, da se ohladijo.

2

Karamelne kocke stresemo v kozico in jih raztopimo na blagem ognju. Da bi bila glazura bolj tekoča, primešamo karamelu malo hladnega mleka ali nekaj ledenih kock.

3

Šest ohlajenih trikotnikov namažemo s karamelom in pustimo, da se karamelna glazura posuši.

4

Zdaj pripravimo še nadev. Želatino namočimo v hladni vodi. V skledi gladko zmešamo skuto z vaniljevim sladkorjem in jajčnim likerjem. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli, potem pa vanjo vmešamo skutno maso. Previdno primešamo še čvrsto stepeno sladko smetano in kremo postavimo za pol ure v hladilnik.

5

Češplje operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.

6

V brizgalno vrečko napolnimo skutno maso in jo nabrizgamo na trikotnike brez karamelne glazure. Kremo obložimo s češpljevimi rezinami in pokrijemo s trikotniki s karamelno glazuro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.