Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi zmešamo drobtine, čokolado in sladkor. Maslo raztopimo z javorjevim sirupom in mešanico vmešamo v suhe sestavine.

2

Hruške olupimo, odstavimo peščišča in jih narežemo na večje kose. Razporedimo jih v nepregoren pekač s prostornino enega litra in prekrijemo s čokoladno mešanico. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa pečeno pustimo 10 minut ohlajati. Postrežemo z vaniljevim sladoledom ali jogurtom.

Nasvet

Krušne drobtine lahko naredite tudi sami. Kruhu odstranite skorjo in ga nadrobite na manjše kose. Razporedite jih na papir za peko in pecite v pečici na srednji temperaturi. Ko se kosi spečejo, jih zmeljite v kuhinjskem strojčku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.