
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Sestavine
- 100 g krušnih drobtin
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 100 g rjavega sladkorja demerara
- 85 g masla
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 100 g krušnih drobtin
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 100 g rjavega sladkorja demerara
- 85 g masla
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi zmešamo drobtine, čokolado in sladkor. Maslo raztopimo z javorjevim sirupom in mešanico vmešamo v suhe sestavine.
Hruške olupimo, odstavimo peščišča in jih narežemo na večje kose. Razporedimo jih v nepregoren pekač s prostornino enega litra in prekrijemo s čokoladno mešanico. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa pečeno pustimo 10 minut ohlajati. Postrežemo z vaniljevim sladoledom ali jogurtom.
Nasvet
Krušne drobtine lahko naredite tudi sami. Kruhu odstranite skorjo in ga nadrobite na manjše kose. Razporedite jih na papir za peko in pecite v pečici na srednji temperaturi. Ko se kosi spečejo, jih zmeljite v kuhinjskem strojčku.