
Pivski čokoladni narastki
Prava čokoladna poslastica za kakšno deževno popoldne
Pivski čokoladni narastki
Prava čokoladna poslastica za kakšno deževno popoldne

Sestavine
- 150 g masla in še malo za modelčke
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- dober ščep soli
- 90 g rjavega sladkorja
- 3 velika jajca
- 0,9 dl guinnessa ali drugega stouta
- topljena ali sladka smetana ali maskarpone, ko postrežemo (po želji)

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 150 g masla in še malo za modelčke
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- dober ščep soli
- 90 g rjavega sladkorja
- 3 velika jajca
- 0,9 dl guinnessa ali drugega stouta
- topljena ali sladka smetana ali maskarpone, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Štiri modelčke velikosti 9 x 5 cm namažemo z maslom. Maslo, grobo narezano čokolado in sol damo v nepregorno skledo. Postavimo jo na majhno kozico, v kateri čisto rahlo vre voda, in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.
Sladkor in jajca damo v veliko skledo in z električnim mešalnikom stepamo, da je masa svetla, skoraj podvoji prostornino in je dovolj gosta, da v njej ostanejo sledi, ko dvignemo metlice mešalnika. Nežno vmešamo stopljeno čokolado in pivo. Maso z žlico razdelimo v modelčke in za 1 uro postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 200 °C in na zgornje vodilo postavimo velik plitev pekač, da se razgreje.
Modelčke postavimo na pekač in pečemo 18 minut. Narastke vzamemo iz pečice in jih pustimo stati kakšno minuto, nato jih postrežemo, po želji z žlico smetane ali maskarponeja