Kaj boste skuhali danes?
Gobova obara
Gobova juha je najboljša na siv skoraj jesenski dan
Gobova obara
Gobova juha je najboljša na siv skoraj jesenski dan
Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l vode
- 500 g svežih gob (ali 50 g suhih)
- 2 zvrhani žlici masti ali 3 žlice olja
- ½ čebule
- 1,5 žlice moke
- sol
- mleta paprika
- semena kumine
- 1–2 žlici kisa (po želji)
- 4 žlice kisle smetane
- peteršilj za posip
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l vode
- 500 g svežih gob (ali 50 g suhih)
- 2 zvrhani žlici masti ali 3 žlice olja
- ½ čebule
- 1,5 žlice moke
- sol
- mleta paprika
- semena kumine
- 1–2 žlici kisa (po želji)
- 4 žlice kisle smetane
- peteršilj za posip
Postopek
Krompir operemo, olupimo, narežemo na kocke in damo kuhat v slan krop. Gobe dobro očistimo, operemo in zrežemo na listke. Dodamo jih krompirju.
Ko se krompir nekoliko zmehča, naredimo prežganje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvici segrejemo mast ali olje, dodamo čebulo in jo prepražimo. Posujemo z moko, dobro premešamo, svetlo prepražimo, dodamo nekaj žlic mrzle vode in prežganje razkuhamo. Zlijemo ga h gobam, obaro začinimo s soljo, mleto papriko, kumino in kisom ter še malo pokuhamo. Razdelimo jo na krožnike, v vsak krožnik dodamo žlico kisle smetane, jed posujmo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Če uporabimo suhe gobe, jih pred uporabo namočimo, nato jih ožmemo in dodamo krompirju. Namesto s prežganjem lahko juho zgostimo s podmetom iz smetane in moke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjena maslena buča
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami
Čokoladna kremna pita s pinjolami
Čokoladna različica toskanske klasike, torte della nonna