Kaj boste skuhali danes?
Rižota s porom in rakci
Hitra in slastna rižota za dve osebi bo primerna za lahko kosilo, pa tudi za malo bolj posebno večerjo
Rižota s porom in rakci
Hitra in slastna rižota za dve osebi bo primerna za lahko kosilo, pa tudi za malo bolj posebno večerjo
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 30 g masla
- 140 g riža za rižoto
- 2 pora (le beli deli)
- 1 dl belega vina
- 4 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 60 g vloženih rakcev
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 30 g masla
- 140 g riža za rižoto
- 2 pora (le beli deli)
- 1 dl belega vina
- 4 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 60 g vloženih rakcev
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Por očistimo in bele dele narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo olje in polovico masla, dodamo riž in ga počasi pražimo, da postekleni. Nato dodamo por in belo vino. Mešamo toliko časa, da vino skoraj povsem izhlapi.
Dodamo vročo jušno osnovo, zavremo in ob občasnem mešanju kuhljamo nepokrito 12 do 15 minut, da se riž zmehča in vsrka skoraj vso tekočino. Začinimo po okusu ter dodamo kuhane rakce in preostalo maslo. Mešamo, da se rakci segrejejo in maslo razpusti. Rižoto razdelimo na dva krožnika in potresemo s sesekljanim peteršiljem.