Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo, česen stremo. Stebla zelene nasekljamo, paprikama odstranimo semena in ju narežemo na kose. Pečico segrejemo na 180 °C.
V veliki kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Dodamo čebulo, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in zmleto papriko ter pražimo še 3 minute.
Vlijemo sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter dodamo še odcejen kuhan fižol. Solimo, popramo in zavremo. V omako položimo stegna, posodo tesno pokrijemo (lahko tudi s folijo) in jo postavimo v pečico za 45 minut.