
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo, česen stremo. Stebla zelene nasekljamo, paprikama odstranimo semena in ju narežemo na kose. Pečico segrejemo na 180 °C.
V veliki kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Dodamo čebulo, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in zmleto papriko ter pražimo še 3 minute.
Vlijemo sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter dodamo še odcejen kuhan fižol. Solimo, popramo in zavremo. V omako položimo stegna, posodo tesno pokrijemo (lahko tudi s folijo) in jo postavimo v pečico za 45 minut.