© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko

Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chicken, butter bean and pepper stewa week of healhty, easy dinners

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 2 žlici zmlete paprike
  • 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
  • 8 piščančjih stegen brez kože
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 2 žlici zmlete paprike
  • 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
  • 8 piščančjih stegen brez kože
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo, česen stremo. Stebla zelene nasekljamo, paprikama odstranimo semena in ju narežemo na kose. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

V veliki kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Dodamo čebulo, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in zmleto papriko ter pražimo še 3 minute.

3

Vlijemo sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter dodamo še odcejen kuhan fižol. Solimo, popramo in zavremo. V omako položimo stegna, posodo tesno pokrijemo (lahko tudi s folijo) in jo postavimo v pečico za 45 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.