© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Smetanova gobova juha z ajdovo kašo

Gobova juha je vedno odlična ideja!

Smetanova gobova juha z ajdovo kašo

Gobova juha je vedno odlična ideja!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smetanova gobova juha

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 1,5 l slane vode
  • 500 g mešanih svežih gozdnih gob
  • 2,5 dl smetane
  • 1–2 žlici kisa
  • sol in poper
  • 100 g kuhane ajdove kaše
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 1,5 l slane vode
  • 500 g mešanih svežih gozdnih gob
  • 2,5 dl smetane
  • 1–2 žlici kisa
  • sol in poper
  • 100 g kuhane ajdove kaše
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip

Postopek

1

Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Gobe očistimo, operemo in tanko narežemo. V vrelo vodo damo kuhat krompir. Po 10 minutah dodamo gobe, in ko se vse skupaj zmehča, zgostimo s smetano.

2

Na koncu juho okisamo ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še ajdovo kašo in postrežemo posuto s svežim peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.