© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji zrezki v gobovi omaki

Telečji zrezki v gobovi omaki

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telecji zrezki v gobovi omaki

Sestavine

  • 4 telečji zrezki

omaka

  • 600 g jurčkov
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 0,5 dl belega vina
  • 2 dl mesne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • maslena kocka za zgoščevanje
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 telečji zrezki

omaka

  • 600 g jurčkov
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 0,5 dl belega vina
  • 2 dl mesne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • maslena kocka za zgoščevanje
  • sol
  • poper

Postopek

1

Jurčke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.

2

V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo še mesno osnovo. Zavremo in zgostimo z masleno kocko. Prilijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.

3

V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo z ocvrtki iz paljenega testa ali drugo prilogo.

Nasvet

Na enak način lahko pripravimo tudi svinjske ali puranove zrezke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.