
Telečji zrezki v gobovi omaki
Telečji zrezki v gobovi omaki

Sestavine
- 4 telečji zrezki
omaka
- 600 g jurčkov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl mesne osnove
- 1 dl sladke smetane
- maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 telečji zrezki
omaka
- 600 g jurčkov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl mesne osnove
- 1 dl sladke smetane
- maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Postopek
Jurčke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.
V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo še mesno osnovo. Zavremo in zgostimo z masleno kocko. Prilijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.
V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo z ocvrtki iz paljenega testa ali drugo prilogo.
Nasvet
Na enak način lahko pripravimo tudi svinjske ali puranove zrezke.