Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 150 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- šilce hruškovega žganja
- 2 žlici kakava v prahu
- 250 g gladke moke
- noževa konica pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 6–8 čvrstih debelih hrušk
- sladkor v prahu za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 150 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- šilce hruškovega žganja
- 2 žlici kakava v prahu
- 250 g gladke moke
- noževa konica pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 6–8 čvrstih debelih hrušk
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Mlačno maslo močno penasto umešamo s sladkorjem v prahu, soljo in vaniljevim sladkorjem. Postopoma vmešamo jajca in oba rumenjaka. Maso ponovno penasto stepemo in vmešamo hruškovo žganje. Moko presejemo s pecilnim praškom in kakavom, nato jo po žlicah, izmenično z mlekom, vmešamo v masleno zmes. Ognjevaren model obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C.
Hruške operemo, o lupimo, razpolovimo in odstranimo peščišča. Kakavovo maso napolnimo v model; površino lepo zgladimo in tesno obložimo s hruškami, ki morajo biti z rezno stranjo obrnjene navzgor. Kolač pečemo v prej ogreti pečici približno 50 minut; nato naj se v modlu ohladi. Dobro ohlajen kolač vzamemo iz modla, odstranimo papir, rahlo potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na primerne kose.