
Sestavine
- 150 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- šilce hruškovega žganja
- 2 žlici kakava v prahu
- 250 g gladke moke
- noževa konica pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 6–8 čvrstih debelih hrušk
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 150 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- šilce hruškovega žganja
- 2 žlici kakava v prahu
- 250 g gladke moke
- noževa konica pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 6–8 čvrstih debelih hrušk
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Mlačno maslo močno penasto umešamo s sladkorjem v prahu, soljo in vaniljevim sladkorjem. Postopoma vmešamo jajca in oba rumenjaka. Maso ponovno penasto stepemo in vmešamo hruškovo žganje. Moko presejemo s pecilnim praškom in kakavom, nato jo po žlicah, izmenično z mlekom, vmešamo v masleno zmes. Ognjevaren model obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C.
Hruške operemo, o lupimo, razpolovimo in odstranimo peščišča. Kakavovo maso napolnimo v model; površino lepo zgladimo in tesno obložimo s hruškami, ki morajo biti z rezno stranjo obrnjene navzgor. Kolač pečemo v prej ogreti pečici približno 50 minut; nato naj se v modlu ohladi. Dobro ohlajen kolač vzamemo iz modla, odstranimo papir, rahlo potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na primerne kose.