
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.

Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka
Postopek
Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.
Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.
Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.