
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.

Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka
Postopek
Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.
Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.
Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.