
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

Sestavine
- 8 tankih rezin rostbifa (po 60 g)
- 150 g skute (z 20 % maščobe)
- 1 žlička drobno narezane mete
- po 16 belih in zelenih beluševih vršičkov
- olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 50 g mesnate slanine
- 1 čebula
- 1 žlica brusnic (iz kozarca)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,2 dl rdečega vinskega likerja

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 8 tankih rezin rostbifa (po 60 g)
- 150 g skute (z 20 % maščobe)
- 1 žlička drobno narezane mete
- po 16 belih in zelenih beluševih vršičkov
- olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 50 g mesnate slanine
- 1 čebula
- 1 žlica brusnic (iz kozarca)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,2 dl rdečega vinskega likerja
Postopek
Mesne rezine zložimo na delovno površino, jih namažemo s skuto in potresemo z meto ter začinimo s soljo in poprom. Na vsak kos mesa položimo dva bela in dva zelena beluševa vršička (kot kaže slika) in zvijemo. Zvitke spnemo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in zvitke rostbifa vse naokrog lepo popečemo. Nato jih poberemo iz ponve in v pečici pri 140 °C na žaru pečemo približno 15 minut.
Sedaj pripravimo še omako. Slanino narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo, narežemo kolobarčke in jih razpolovimo. Slanino in čebulo stresemo v ponev, v kateri smo prej popekli mesne zvitke. Na blagem ognju dušimo približno 5 minut, dodamo ostale sestavine za omako, še malo podušimo, nato pa omako začinimo s soljo in poprom.
Zvitke vzamemo iz pečice, zobotrebce odstranimo, zvitke rostbifa prelijemo s pripravljeno omako in ponudimo.