
Fižolova solata s sojo in feto
Fižolova solata s sojo in feto

Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, sir pa nadrobimo. Stročji fižol očistimo in prečno razpolovimo. Stresemo ga v posodo z vrelo slano vodo in kuhamo 3 minute, da se zmehča. Nato ga odcedimo, damo pod tekočo hladno vodo in spet odcedimo. Stresemo ga v skledo in zmešamo z belim fižolom, sojo in čebulo.
Dodamo limonov sok, sladkor, mak in sol ter poper in zmešamo. Posujemo s sirom in razdelimo na krožnike ali v plastične posodice, če bomo malico odnesli v službo.