
Kaj boste skuhali danes?
Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike
Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike

Sestavine
- 2 vejici češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 fileja trske
- lupina 1 limone
- sok ½ limone
- 250 g zamrznjenih sojinih zrn
- 1 strok česna
- šopek bazilike
- 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
- sol
- poper

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

Poezija: Ko paniran file vpije limonino omako
Nekatere stvari so si preprosto usojene. V kulinariki sta zame odličen primer tega piščanec in limona. Neverjetno, kako se ujameta in dvigneta jed na neko drugo raven.
Sestavine
- 2 vejici češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 fileja trske
- lupina 1 limone
- sok ½ limone
- 250 g zamrznjenih sojinih zrn
- 1 strok česna
- šopek bazilike
- 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Iz limonove lupine s strgalnikom izrežemo tanke rezance. Na pekač damo češnjeve paradižnike, jih premažemo z malo olja in soli ter pečemo približno 5 minut, da začne paradižniku pokati koža. Nato priložimo ribja fileja, ju prekrijemo s skoraj vso limonovo lupino, začinimo z malo soli in popra ter prelijemo z malo oljčnega olja. Pečemo še 8 do 10 minut. Baziliko razdelimo na liste in stebla.
Medtem v vreli vodi 3 minute kuhamo sojina zrna. Odcedimo jih, nato pa damo v sekljalnik s preostalim oljem, česnom, stebli bazilike, limonovim sokom in juho. Sesekljamo v gladek pire in ga začinimo s soljo.
Na postrežne krožnike razdelimo paradižnik in pire, ju obložimo z ribjim filejem ter posujemo z listi bazilike in preostalimi limonovimi rezanci.