
Kaj boste skuhali danes?
Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike
Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike

Sestavine
- 2 vejici češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 fileja trske
- lupina 1 limone
- sok ½ limone
- 250 g zamrznjenih sojinih zrn
- 1 strok česna
- šopek bazilike
- 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
- sol
- poper

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 2 vejici češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 fileja trske
- lupina 1 limone
- sok ½ limone
- 250 g zamrznjenih sojinih zrn
- 1 strok česna
- šopek bazilike
- 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Iz limonove lupine s strgalnikom izrežemo tanke rezance. Na pekač damo češnjeve paradižnike, jih premažemo z malo olja in soli ter pečemo približno 5 minut, da začne paradižniku pokati koža. Nato priložimo ribja fileja, ju prekrijemo s skoraj vso limonovo lupino, začinimo z malo soli in popra ter prelijemo z malo oljčnega olja. Pečemo še 8 do 10 minut. Baziliko razdelimo na liste in stebla.
Medtem v vreli vodi 3 minute kuhamo sojina zrna. Odcedimo jih, nato pa damo v sekljalnik s preostalim oljem, česnom, stebli bazilike, limonovim sokom in juho. Sesekljamo v gladek pire in ga začinimo s soljo.
Na postrežne krožnike razdelimo paradižnik in pire, ju obložimo z ribjim filejem ter posujemo z listi bazilike in preostalimi limonovimi rezanci.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dišeča drevesca
Pražen riž z jajci in slanino
Razširite kulinarična obzorja in namesto klasične rižote pripravite pražen riž. Uporabite lahko tudi ostanke kuhanega riža.
Jelenja pečenka z rdečim zeljem in kruhovimi cmoki
Ta jelenja pečenka je odlična za praznično kosilo.