
File brancina s čemaževim pirejem
Kosilo iz morja in gozda
File brancina s čemaževim pirejem
Kosilo iz morja in gozda

Sestavine
- 4 fileji brancina po 150 g
- oljčno olje za peko
- 16 češnjevih paradižnikov
- morska sol
čemažev pire
- sol
- poper
- 400 g mokastega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica masla
- 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 4 vršički bazilike
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 4 fileji brancina po 150 g
- oljčno olje za peko
- 16 češnjevih paradižnikov
- morska sol
čemažev pire
- sol
- poper
- 400 g mokastega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica masla
- 10 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 4 vršički bazilike
Postopek
Najprej pripravimo čemažev pire. Krompir olupimo, narežemo na koščke, v rahlo posoljeni vodi skuhamo do mehkega, nato pa odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko z maslom zavremo. Kuhan krompir pretlačimo v mleko in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo narezan čemaž, začinimo s soljo in poprom ter pire na toplem prihranimo.
Ribje fileje začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih spečemo na oljčnem olju. Paradižnik operemo, osušimo, dodamo v ponev k ribam, vse skupaj nekaj minut pečemo in začinimo z morsko soljo. Pečene fileje brancina serviramo s čemaževim pirejem in češnjevim paradižnikom. Jed okrasimo z vršički bazilike in ponudimo.