© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enostavna piščančja tagina

Enostavna piščančja tagina

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
enostavna piscancja tagina

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • ščepec žafrana ali kurkume
  • 1 žlica medu
  • 400 g korenja
  • manjši šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo
sladkih5 profimedia-0385176269.jpg

Pavlova z rdečim ribezom

V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • ščepec žafrana ali kurkume
  • 1 žlica medu
  • 400 g korenja
  • manjši šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem opečemo piščanca, da se malo obarva. Dodamo čebulo in ingver ter pražimo še 2 minuti.

2

Zalijemo z 1,5 dl vode, dodamo žafran ali kurkumo, med in na palčke narezano korenje. Začinimo s soljo in poprom ter vse dobro premešamo, zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 minut, da se piščanec skuha in zmehča. Nato ponev odkrijemo, temperaturo povišamo in kuhamo še 5 minut, da omaka malo povre. Jed posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo s krhlji limone, da jo lahko po želji pokapamo.

Nasvet

Namesto stegen lahko pri tej jedi uporabimo tudi piščančje prsi. Prerežemo jih na pol in kuhamo 15 minut.

Nasvet

Tagina (tagine ali tajine) je tradicionalna berberska posoda za kuhanje, ki je postala sinonim za maroško kuhinjo. Prvotno je to glinena posoda, posebej prirejena za dolgotrajno kuhanje na oglju ali zemeljskem ognjišču. Tako se imenujeta posoda in jed, skuhana v njej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.