© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom

Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata-s-hrusko-lesniki-in-pekorinom_558x620_acf_cropped

Sladke hruške, grenkljata solata in aromatičen ovčji sir so odlična družba, ki jo še oplemenitimo z rožmarinom, medom in lešniki.

 

Sestavine

  • 4 žlice tekočega medu
  • 4 vejice rožmarina
  • 150 g praženih lešnikov brez kožic
  • lupinica 1 limone
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sol
  • 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
  • 4 zrele hruške
  • 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
  • grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)
cimetove rolice

Popolne cimetove rolice

Dišeče, puhaste, mehke cimetove rolice 4. oktobra praznujejo svoj svetovni dan. Da bomo spekli res najboljše in popolne, lahko ta mesec pridno vadimo pripravo in peko. Z natančnim receptom bo uspelo tudi začetnikom.

Sestavine

  • 4 žlice tekočega medu
  • 4 vejice rožmarina
  • 150 g praženih lešnikov brez kožic
  • lupinica 1 limone
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sol
  • 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
  • 4 zrele hruške
  • 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
  • grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Med in rožmarin zavremo v štirih žlicah vrele vode. Počakamo, da mešanica pol minute vre, nato kozico odstavimo in pustimo, da se med navzame arome rožmarina. Pražene lešnike grobo sesekljamo in jih zmešamo z rezanci limonove lupine in malo soli.

2

Hruške razpolovimo, izrežemo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Preliv pripravimo tako, da zmešamo olje z balzamičnim kisom in malo soli.

3

Solatne liste operemo, posušimo, premešamo s skoraj vsem prelivom, nato jih razporedimo na postrežni pladenj ali razdelimo na krožnike. Dodamo jim rezine hrušk in potresemo z ostružki ovčjega sira in lešniki. Solato pokapljamo z medom, odišavljenim z rožmarinom, in preostalim prelivom. Ob solati lahko postrežemo grisine, ovite s pršutom.

Priljubljeni recepti

Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami

Ocvrti zrezki na vabljiv način.

30 min
Enostavno

Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

20 min
Enostavno

Ribja enolončnica s krompirjem

Slastna ribja enolončnica za vse ljubitelje morskih okusov

55 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.