
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.

Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečenice prerežemo in iz ovoja iztisnemo mesno maso. Maso za pečenice zmešamo s kruhovimi drobtinami in timijanom ali rožmarinom ter oblikujemo 20 malih kroglic. Ohrovt očistimo, operemo in narežemo na centimeter široke trakove.
V kozici segrejemo olje in kroglice pečemo 10 minut, da lepo porjavijo. Dodamo pasiran paradižnik in mezgo, kozico pokrijemo in dušimo 20 minut.
Medtem v slani vodi skuhamo peresnike po navodilu z embalaže, zadnjih 5 minut kuhanja pa v lonec dodamo ohrovt. Testenine in ohrovt odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako s kroglicami in preložimo v nepregorno posodo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na kocke in jih po vrhu vtisnemo v testenine. Posujemo še s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, da jed zabrbota in se po vrhu zapeče.