Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dušeno goveje stegno z zelenjavno omako

Dušeno goveje stegno z zelenjavno omako

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
dušeno goveje meso dušeno goveje stegno z zelenjavno omako goveje stegno z zelenjavno omako
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg govejega notranjega stegna
  • 2 veliki mozgovi kosti
  • hrenov koren
  • velik šopek jušne zelenjave
  • nekaj poprovih zrn
  • ½ čebule z lupino
  • 1 žlica gorčice
  • 5 dl goveje juhe

zelenjavna omaka

  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • debela rezina zelene
  • 2 paradižnika
  • 1 peteršiljev koren
  • ½ dl olja
  • 1,25 dl vina
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • nariban hren za posip

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg govejega notranjega stegna
  • 2 veliki mozgovi kosti
  • hrenov koren
  • velik šopek jušne zelenjave
  • nekaj poprovih zrn
  • ½ čebule z lupino
  • 1 žlica gorčice
  • 5 dl goveje juhe

zelenjavna omaka

  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • debela rezina zelene
  • 2 paradižnika
  • 1 peteršiljev koren
  • ½ dl olja
  • 1,25 dl vina
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • nariban hren za posip

Postopek

1

Meso natremo s soljo, poprom in gorčico. Jušno zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na večje kocke. V kozici segrejemo olje in na njem meso z obeh strani popečemo. K mesu dodamo polovico čebule, jušno zelenjavo, hren, poprova zrna in mozgove kosti ter vse skupaj prepražimo. Zalijemo s pol litra vroče juhe in pokrito do mehkega dušimo približno 1 uro in pol; med dušenjem meso enkrat obrnemo. Po potrebi začinimo s soljo in poprom. Meso in kosti vzamemo iz kozice, sok pa precedimo.

2

Pripravimo omako. Zelenjavo olupimo in narežemo na kockice, paradižnik pa na krhlje. Na vročem olju prepražimo korenček, čebulo, zeleno in peteršiljev koren; zalijemo z vinom, dodamo paradižnik in mesni sok ter dušimo približno 10 minut; začinimo s soljo in poprom. Meso narežemo na prst debele rezine, jih potresemo s hrenom in ponudimo z zelenjavno omako. Kot priloga najbolj tekne pražen krompir.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.