
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih
Ješprenove kroglice na praženih jurčkih

Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras

Poletni piknik: kaj ponuditi tistim, ki ne pijejo alkohola?
Če se pri pikniku zdi izbira jedilnika včasih zapletena, se s pijačo ni treba posebno ubadati – važno, da pivo hladno. Kaj pa, če gostje ne pijejo alkohola?

Kakšna je razlika med ravioli in tortelini
Raviole in torteline pogosto zamenjujemo, nekateri besedi uporabljajo celo kot sopomenko, čeprav se ti dve polnjeni testenini med seboj precej razlikujeta.

Domači sadni sladoledi umetnice Mirande Rumina
Umetnica Miranda Rumina je svet očarala s slikami in kipi, navdušuje pa tudi z naravnimi sladoledi. Izvolite tri recepte za pripravo sladoleda – brez mleka in rafiniranega sladkorja.
Sestavine
- 4 žlice ješprenja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- majaron
- lovorov list
- sol
- poper
- 4 jajca
- 50 g sira zbrinc
- timijan
- nasekljan peteršilj
- sladka skuta
- drobtine in olje za cvrenje
- 1 sesekljana čebula
- malo olja
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 50 g bučk
- sveža črna redkev za okras
Postopek
Ješprenj operemo, zalijemo z vodo, dodamo zelenjavo in začimbe ter ga skuhamo. Vode dodamo toliko, da jo ješprenj med kuhanjem skoraj vso vsrka. Ohlajenemu ješprenju dodamo jajca, sir, timijan, peteršilj, sol in poper. Iz nastale mase oblikujemo kroglice, v sredino kroglice pa potisnemo malo sladke skute. Kroglice povaljamo v drobtinah in ocvremo.
Posebej na čebuli prepražimo nakockane jurčke, solimo, popramo in dodamo nekaj rezin česna. Ko je prepraženo na polovico, odstranimo česen in dodamo grobo naribane bučke ter prepražimo do konca. Na krožnik položimo jurčke, na jurčke ješprenjevo kroglico in na vrh naribamo svežo črno redkev.