
Čokoladni mafini
Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.
Čokoladni mafini
Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.

Sestavine
- 12 dag mehke moke
- 3 dag kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 1⁄4 žličke soli
- 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
- 8,5 dag rjavega sladkorja
- 8,5 dag razpuščenega masla
- 1 jajce
- 10 žlic mleka
- 3 žlice čvrstega jogurta
- papirnate košarice in pekač za mafine

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 12 dag mehke moke
- 3 dag kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 1⁄4 žličke soli
- 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
- 8,5 dag rjavega sladkorja
- 8,5 dag razpuščenega masla
- 1 jajce
- 10 žlic mleka
- 3 žlice čvrstega jogurta
- papirnate košarice in pekač za mafine
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav, sol in sladkor zmešamo v veliki skledi.
V drugi skledi zmešamo maslo, jajce, mleko in jogurt.
Tekočo zmes zlijemo na mešanico moke in dodatkov. Dodamo naribano čokolado. Zmešamo, a ne preveč, da v testu ostane še nekaj grudic.
Testo z žlico porazdelimo v papirnate košarice ali v pekač za mafine. Pečemo 20 minut, da mafini vzhajajo in postanejo čvrsti. Nato naj se 5 minut ohlajajo na pekaču, preden jih preložimo na rešetko, da se do konca ohladijo.