Kaj boste skuhali danes?
Poprova govedina
Poprova govedina
Sestavine
- 600 g govedine (stegno)
- sol
- poper
- kajenski poper (po okusu)
- ščepec kumine
- malo majarona in timijana
- 2 žlici olja
- 2 čebuli
- 3 žlice paradižnikove mezge
- nekaj kančkov worcestrske omake
- 4 žlice zrn zelenega popra
- 1,5 dl vode
- goveja jušna osnova za zalivanje
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 600 g govedine (stegno)
- sol
- poper
- kajenski poper (po okusu)
- ščepec kumine
- malo majarona in timijana
- 2 žlici olja
- 2 čebuli
- 3 žlice paradižnikove mezge
- nekaj kančkov worcestrske omake
- 4 žlice zrn zelenega popra
- 1,5 dl vode
- goveja jušna osnova za zalivanje
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Meso narežemo na trakove ter začinimo s soljo, poprom, kajenskim poprom, kumino, majaronom in timijanom. Poprova zrna zavremo v 1,5 dl vode in na blagem ognju kuhljamo 5 minut, nato jih odcedimo. Prevretek prestrežemo in prihranimo za zalivanje mesa med dušenjem.
V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo prepražimo, da postekleni. Dodamo meso in ga dobro prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako in poprova zrna ter hitro prepražimo. Dolijemo malo goveje juhe in dušimo do mehkega. Vmes večkrat zalijemo s prihranjenim prevretkom. Omaka naj ostane gosta.