
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Postopek
Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.
Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.