Kaj boste skuhali danes?
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.
Glaziran ananas s cimetovo skuto
Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Postopek
Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.
Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Cikorijin cheesecake
Tole je odličen cheesecake nekoliko drugače - tokrat z okusom po kavi.
Grahova solata s pršutom in mocarelo
Zelena omaka z jogurtom
Čas je za preizkušanje in pokušanje, kako neverjetno in učinkovito lahko z zelišči nadgradimo preproste sestavine in jedi!