
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Preberite tudi

Preprosti recepti z ostanki šunke, jajc in hrena
Za veliko noč se v naših krajih tradicionalno spodobi, da je miza res bogato obložena ter da je vsega dovolj še za obiske.

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Imate še veliko pirhov? Uporabite jih v teh slastnih receptih
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Postopek
Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.
Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.
Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.