
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Postopek
Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.
Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.
Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.