
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma

Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Slanino narežemo na približno 2 cm široke trakove.
Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 1⁄2 cm na debelo in ga premažemo z gorčico. Nanj polagamo trakove slanine, tako da med njimi pustimo kakšen milimeter prostora. Nato po teh praznih črtah testo razrežemo.
Trakove testa s slanino dvakrat ali trikrat zasukamo, jih polagamo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Temperaturo pečice znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in paličice pečemo približno 20 minut ali toliko časa, da se testo napihne in zlato zapeče.