
Cvetačna solata
Cvetačna solata

Sestavine
- 1 majhna glava navadne cvetače
- 1 majhna glava cvetače romanesko
- 1 majhna rdeča čebula
- prgišče kaper
- šopek peteršilja
preliv
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica dijonske gorčice
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 1 majhna glava navadne cvetače
- 1 majhna glava cvetače romanesko
- 1 majhna rdeča čebula
- prgišče kaper
- šopek peteršilja
preliv
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica dijonske gorčice
- sol
- poper
Postopek
V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.
Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.
V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.