Cvetačna solata

Cvetačna solata

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
solata cvetača Cvetačna solata romanesko
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1

V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.

2

Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.

3

V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.