
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?

Sestavine
- 1 manjša ali ½ večje cvetače
- 2 naribana korenčka
- 1 rdeča čebula
- 2 žlički kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička majoneze
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 1 manjša ali ½ večje cvetače
- 2 naribana korenčka
- 1 rdeča čebula
- 2 žlički kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička majoneze
- sol
- poper
Postopek
Cvetačo dobro operemo, očistimo in jo razdelimo na cvetove; večje cvetove razrežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s korenjem, drobno nasekljano rdečo čebulo, kaprami in peteršiljem. Bel vinski kis zmešamo z gorčico, začinimo s soljo in poprom ter primešamo še olje in majonezo.
Preliv zlijemo na solato in dobro premešamo. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.
Nasvet
Podobno presno solato lahko pripravimo z rdečim zeljem, orehi in marelicami. Cvetačo nadomestimo s pol majhne glave rdečega zelja, narezane na tanke rezance, kapre pa s pestjo grobo nasekljanih orehov in pestjo narezanih suhih marelic.