
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate
Postopek
Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.
Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.
Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.