
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja
Preberite tudi

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja
Postopek
V kozici na srednjem ognju segrejemo 1 žlico olja. Dodamo nasekljano čebulo in ščep soli ter pražimo kakih 6 minut, da se zmehča, nato dodamo na cvetove narezano cvetačo in 1 drobno nasekljan strok česna. Dobro zmešamo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 12 minut oziroma toliko časa, da je cvetača mehka.
Medtem olupimo klobaso in jo narežemo na koščke. Kruh opečemo in ga natrgamo na primerno velike koščke za krutone. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo koščke klobase in jih hrustljavo popražimo. Dodamo koščke kruha in preostali drobno nasekljan strok česna ter pražimo še minuto, da je vse obdano z maščobo od klobase. Prihranimo.
Juhi dodamo smetano in jo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo. Po potrebi jo pogrejemo in razdelimo v skodele. Peteršilj sesekljamo in ga pomešamo s klobaso in krutoni, nato z mešanico obilno potresemo juho.