
Cvetačna juha z bučo in fižolom
Cvetačna juha z bučo in fižolom

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 500 g bučnega mesa
- 1 nasekljan krompir
- nekaj timijanovih vejic
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g cvetače
- 400 g kuhanega rjavega fižola
- pest peteršilja

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 500 g bučnega mesa
- 1 nasekljan krompir
- nekaj timijanovih vejic
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g cvetače
- 400 g kuhanega rjavega fižola
- pest peteršilja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke, prav tako na kocke narežemo olupljen krompir. Timijanu osmukamo liste, cvetačo razdelimo na posamezne cvetove.
V večji kozici segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča in rahlo porjavi. Vmešamo česen, bučno meso, krompir in timijan ter pražimo še kakšno minuto. V kozico vlijemo jušno osnovo in jo zavremo. Temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Nato dodamo cvetačo in fižol ter kuhamo še 10 minut, da se vsa zelenjava zmehča.
Dve zajemalki juhe stresemo v posodo od paličnega mešalnika in ji dodamo peteršilj. Drobno zmeljemo in pri tem pazimo, da se ne poškropimo z vročo juho. Nato juho vrnemo v kozico, segrejemo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.