
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem

Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Postopek
Buče in krompir dobro operemo, očistimo in olupimo ter narežemo na koščke. Zelenjavno jušno osnovo ali vodo zavremo. Istočasno stresemo v vrelo tekočino narezane buče in krompir ter kuhamo približno 15 minut. Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho in solimo.
Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.