
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta

Sestavine
- 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
- 180 g polnomastnega kremnega sira
- 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
- 180 g polnomastnega kremnega sira
- 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras
Postopek
Koruzne kosmiče in pol kozarca čokoladno-lešnikovega namaza damo v skledo in dobro zmešamo – nič za to, če pri tem zdrobimo kosmiče. Mešanico pritisnemo ob dno modla za torte premera 23 cm.
V drugi skledi gladko stepemo kremni sir, nato vanj vmešamo preostali čokoladno-lešnikov namaz. Mešanico razporedimo na podlago iz kosmičev, jo poravnamo in model tesno zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v zamrzovalnik čez noč.
Torto vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut pred postrežbo oziroma počakamo toliko časa, da jo lahko narežemo z ostrim nožem. Ob robu jo posujemo z lešniki, narežemo in ponudimo.
Nasvet
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta se v zamrzovalniku obdrži 1 mesec.