© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni cheesecake brez peke

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja

Čokoladni cheesecake brez peke

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja

Čas priprave 30 min + hlajenje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12–14 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Čokoladna sirčkova torta brez peke

Sestavine

  • 130 g stopljenega masla in še malo za model
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 250 g maskarponeja
  • 300 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g instantne žitne kave
  • 25 g vroče čokolade v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
  • 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
  • pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 130 g stopljenega masla in še malo za model
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 250 g maskarponeja
  • 300 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g instantne žitne kave
  • 25 g vroče čokolade v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
  • 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
  • pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras

Postopek

1

Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.

2

V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.

3

Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.

4

Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.