
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev
Postopek
Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.
Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.