
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!

Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla
Postopek
Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.
Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo.
Nasvet
Narežemo lahko tudi majhne kockice in jih postrežemo kot drobne slaščice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list z masleno pehtranovo omako s kozicami
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo