© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke

Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!

Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke

Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kock
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nanaimo bars

Sestavine

piškotna osnova

  • 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
  • 125 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 100 g kokosove moke
  • 50 g sesekljanih mandljev (po želji)

vaniljeva krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 5 žlic sladke smetane
  • 3 žlice praška za vaniljevo kremo
  • 200 g sladkorja v prahu

čokoladni preliv

  • 150 g temne čokolade
  • 50 g masla
osvezilni-zeliscni-koktajli

Okusi narave, ujeti v požirku: osvežilni zeliščni koktajli

Zeliščni koktajli so prava poslastica za vse čute – očarajo z bogatimi okusi, omamnimi vonji in estetskim videzom. Poleg tega lahko skrbno izbrana zelišča na pivca učinkujejo blagodejno. Farmacevt Samo Kreft in vodja delavnic zeliščnih koktajlov Nataša Sivec sta nam dala nekaj odličnih receptov.

Sestavine

piškotna osnova

  • 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
  • 125 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 100 g kokosove moke
  • 50 g sesekljanih mandljev (po želji)

vaniljeva krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 5 žlic sladke smetane
  • 3 žlice praška za vaniljevo kremo
  • 200 g sladkorja v prahu

čokoladni preliv

  • 150 g temne čokolade
  • 50 g masla

Postopek

1

Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.

2

Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.

3

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo.

Nasvet

Narežemo lahko tudi majhne kockice in jih postrežemo kot drobne slaščice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.