Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla
Postopek
Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.
Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo.
Nasvet
Narežemo lahko tudi majhne kockice in jih postrežemo kot drobne slaščice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom