
Polnjene bučke v pečici
Polnjene bučke v pečici

Sestavine
- 4 bučke
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- mešana solata za prilogo
nadev
- 50 g belih krušnih drobtin
- 50 g pinjol
- 6 mladih čebulic
- 1 strok česna
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 1 žlička timijanovih lističev
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.

Samo Kreft razkriva, kako poceni in zdravo jesti
Kako nahraniti družino za 200 evrov na mesec? Nekdanji tekmovalec MasterChefa Samo Kreft ima preprost, zdrav in učinkovit recept.

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.
Sestavine
- 4 bučke
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- mešana solata za prilogo
nadev
- 50 g belih krušnih drobtin
- 50 g pinjol
- 6 mladih čebulic
- 1 strok česna
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 1 žlička timijanovih lističev
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke vzdolžno prepolovimo. Položimo jih v eni vrsti v nepregorno skledo s prerezano stranjo navzgor, premažemo z žličko olja in pečemo 20 minut.
Mlado čebulo očistimo in narežemo na tenke rezine, česen olupimo in stremo. Paradižnik odcedimo, osušimo in malo narežemo. Vse sestavine za nadev zmešamo in začinimo s soljo in veliko črnega popra.
Nadev razporedimo po delno pečenih bučkah in pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Nadevane bučke pečemo še 10 do 15 minut, da se zmehčajo, nadev pa postane hrustljav in zlato obarvan. Bučke postrežemo tople z mešano solato.