Polnjene bučke v pečici

Polnjene bučke v pečici

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
bučke pinjole nadevane bučke Polnjene bučke v pečici
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 bučke
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • mešana solata za prilogo

nadev

  • 50 g belih krušnih drobtin
  • 50 g pinjol
  • 6 mladih čebulic
  • 1 strok česna
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 25 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 bučke
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • mešana solata za prilogo

nadev

  • 50 g belih krušnih drobtin
  • 50 g pinjol
  • 6 mladih čebulic
  • 1 strok česna
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 25 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke vzdolžno prepolovimo. Položimo jih v eni vrsti v nepregorno skledo s prerezano stranjo navzgor, premažemo z žličko olja in pečemo 20 minut.

2

Mlado čebulo očistimo in narežemo na tenke rezine, česen olupimo in stremo. Paradižnik odcedimo, osušimo in malo narežemo. Vse sestavine za nadev zmešamo in začinimo s soljo in veliko črnega popra.

3

Nadev razporedimo po delno pečenih bučkah in pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Nadevane bučke pečemo še 10 do 15 minut, da se zmehčajo, nadev pa postane hrustljav in zlato obarvan. Bučke postrežemo tople z mešano solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.