
Čokoladni narastek s penastimi bomboni
Čokoladni narastek s penastimi bomboni

Sestavine
- 140 g stopljenega masla
- 375 g moke
- ½ žličke soli
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g sladkorja
- 6 žlic kakava v prahu
- 3,5 dl mleka
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
vrhnja plast
- 450 g svetlega sladkorja muskovado
- 7 žlic kakava v prahu
- 2 veliki prgišči penastih bombonov
- maslo za model
- stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 140 g stopljenega masla
- 375 g moke
- ½ žličke soli
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g sladkorja
- 6 žlic kakava v prahu
- 3,5 dl mleka
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
vrhnja plast
- 450 g svetlega sladkorja muskovado
- 7 žlic kakava v prahu
- 2 veliki prgišči penastih bombonov
- maslo za model
- stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Z maslom premažemo velik model (s prostornino 2 do 3 litre). Moko, sol, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in 6 žlic kakava v prahu stresemo v skledo. V drugi skledi zmešamo mleko, stopljeno maslo, jajca in vaniljo. Suhe in mokre sestavine premešamo in testo stresemo v model. (Če bomo sladico spekli pozneje, jo lahko pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za največ 24 ur.)
Pečico segrejemo na 180 °C in zavremo vodo. Če smo imeli sladico spravljeno v hladilniku, jo vzamemo ven in odkrijemo. Enakomerno jo potresemo s sladkorjem muskovado in kakavom ter prelijemo s 7 dl vrele vode.
Pečemo 35 do 45 minut, dokler sladica ne naraste, v sredini pa je čvrsta. Potresemo jo s penastimi bomboni in jo za nekaj 30-sekundnih intervalov vračamo nazaj v pečico. Penice se morajo samo začeti topiti. Postrežemo takoj – sladica je vroča! – s smetano ali sladoledom.