
Rahel čokoladni kolač
Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava
Rahel čokoladni kolač
Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava

Sestavine
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g masla
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
ko postrežemo (po želji)
- vaniljev sladoled
- stepena sladka smetana

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g masla
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
ko postrežemo (po želji)
- vaniljev sladoled
- stepena sladka smetana
Postopek
Pečico segrejemo na 210 °C (ali na 190 °C z ventilacijo). Čokolado nasekljamo in stopimo v 1,5 dl vroče vode. Dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi.
V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem, previdno vmešamo moko in dodamo čokoladno maso. Testo vlijemo v model s premerom 20 cm in pečemo 18–20 minut. Sredica kolača mora biti še vlažna. Postrežemo toplega, najboljši je s kepico vaniljevega sladoleda in stepeno sladko smetano.