
Rahel čokoladni kolač
Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava
Rahel čokoladni kolač
Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava

Sestavine
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g masla
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
ko postrežemo (po želji)
- vaniljev sladoled
- stepena sladka smetana
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g masla
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
ko postrežemo (po želji)
- vaniljev sladoled
- stepena sladka smetana
Postopek
Pečico segrejemo na 210 °C (ali na 190 °C z ventilacijo). Čokolado nasekljamo in stopimo v 1,5 dl vroče vode. Dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi.
V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem, previdno vmešamo moko in dodamo čokoladno maso. Testo vlijemo v model s premerom 20 cm in pečemo 18–20 minut. Sredica kolača mora biti še vlažna. Postrežemo toplega, najboljši je s kepico vaniljevega sladoleda in stepeno sladko smetano.