
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom

Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 150 g zelenih (nepraženih) pistacij
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g zelo mehkega masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl mleka
- 1,5 dl kisle smetane
- ščepec soli
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Čokolado nasekljamo. V multipraktik damo 130 g pistacij, 80 g čokolade in približno polovico sladkorja ter vse skupaj zelo fino sesekljamo. Maso preložimo v primerno skledo in dodamo preostali sladkor, maslo, jajca, moko s pecilnim praškom, sol in mleko. Sestavine dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Poravnamo in pečemo 35 do 40 minut. Preizkusimo z leseno paličico, če je pečeno; ko paličico potegnemo iz testa, mora biti čista. Biskvit ohladimo.
Preostalo čokolado stopimo v vodni kopeli. Dodamo ji kislo smetano, dobro premešamo in ohladimo. Robove biskvita ravno obrežemo in biskvit razpolovimo. Prvo plast biskvita premažemo s polovico čokoladne kreme in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga premažemo s preostalo kremo. Prihranjene pistacije grobo nasekljamo in potresemo po površini. Pecivo narežemo na 16 kosov in postrežemo.